Menü
Contact Verlanglijst Zoeken
FAQ's

Wat is het speciale actieve principe van Protefix Protect Gel?

Protefix Protect Gel vormt een afdekkende film die goed blijft kleven zelfs op vochtige slijmvliezen en zo de wonde beschermt tegen chemische invloeden en de mechanische druk van de prothese of beugel. Dit verlicht de pijn en bevordert het wondhelende proces.

Wat is TGO?

TGO is het hoofdbestanddeel van Protefix Protect Gel, een gepatenteerd actief bestanddeel dat uitzonderlijk goed blijft kleven, zelfs op vochtige slijmvliezen. Het wordt via een unieke methode gewonnen uit speciale plantaardige oliën en bedekt de getroffen gebieden in de mond zoals een pleister.

Wat kan ik doen om sneller aan mijn kunstgebit te wennen?

Wanneer u eerst een overgangsprothese draagt in afwachting van een definitieve prothese, dan is het aan te raden om Protefix Kleefblaadjes te gebruiken in deze tussenperiode. Na het trekken van tanden ondergaat de kaak een proces van snelle verandering, en al na enkele dagen zal de tijdelijke prothese niet meer passen. Hier zorgen de kleefblaadjes voor een vaste pasvorm en beschermen ze tegen drukplekjes en ontstekingen. Gedurende de volledige gewenningsfase is het ook aan te raden om Protefix Protect Gel te gebruiken op dagelijkse basis. Studies hebben aangetoond dat kunstgebitdragers die de gel gebruiken veel makkelijk gewoon worden aan hun nieuwe kunstgebit omdat er minder irritatie van de slijmvliezen is.

Waarom mag ik Protefix Kleefblaadjes enkel gebruiken als ik een volledige prothese draag?

Het vliesmateriaal van de kleefblaadjes is gemaakt uit een soort plastic materiaal dat niet in de mond ontbindt. Dat maakt het gemakkelijk om de kleefblaadjes te verwijderen van de volledige prothese voor reiniging. In het geval van een gedeeltelijke prothese of van protheses die vastzitten aan een abutment of implantaat, kan het vliesmateriaal vastraken tussen het kunstgebit en het abutment of implantaat. Hierdoor kan het onmogelijk zijn om de prothese te verwijderen van de mond zonder schade aan te richten.

Wat kan ik doen als het mondstuk van de tube Protefix Kleefcrème geblokkeerd is?

Als er teveel crème blijft vastzitten in het mondstuk van de tube, kan dit geblokkeerd raken – vooral als de kleefcrème in contact komt met vocht. Daarom moet u de opening altijd droog en schoon houden door alle restcrème te verwijderen met een doekje of met een wattenstaafje. Reinig de opening nooit onder lopend water aub, want dat zal ervoor zorgen dat de crème hard wordt en dat er zich een harde prop in de spuitpunt vormt. Dat zal het onmogelijk maken om nog meer crème uit de tube te kunnen persen.

Is het schadelijk om Protefix Kleefcrème in te slikken?

Nee. Protefix Kleefcrème wordt langzaam opgelost door speeksel, kleine beetjes crème doorslikken kan dus geen kwaad. De hoofdingrediënten van de crème zullen onveranderd door het spijsverteringskanaal passeren. Ze zijn dus onverteerbaar en hebben geen merkbaar effect op het menselijk lichaam.

Hoe lang werkt de kleefkracht van Protefix Kleefcrème?

De werking van Protefix Kleefcrème kan sterk verschillen van persoon tot persoon. Hoewel een studie aangetoond heeft dat de gemiddelde kleeftijd van de Protefix Kleefcrème tussen acht en tien uur is, kan de individuele kleefduur sterk afwijken van het gemiddelde afhankelijk van het type prothese en de toestand van de kaak.

Hoe kan ik kleefresten van mijn mond en prothese verwijderen?

De beste manier om resten te verwijderen van de prothese is door het gebruik van een tandenborstel en tandpasta die niet te sterk ‘schuurt’. Resten van de kleefcrème in de mond kunnen makkelijk met olie verwijderd worden. Drenk een wattenprop in olie of ga naar de apotheek om een speciale ‘tandvleesolie’.

Hoe neem ik de prothese uit mijn mond?

Als u een kleefcrème gebruikt dan moet u de hechting tussen uw tandvlees en de kleefcrème verbreken. 

  • Spoel eerst uw mond met warm water of mondwater
  • Trek dan voorzichtig aan de onderprothese, beweeg er zacht mee tot deze loskomt
  • Om de bovenprothese te verwijderen, plaats uw duim achter uw voortanden en duw tegelijkertijd naar boven en naar buiten in de richting van uw neus. 
  • Als de prothese nog steeds niet los komt na het volgen van deze tips en u wil de prothese niet ’s nachts dragen, ga dan naar de spoeddienst van uw lokale ziekenhuis of neem contact op met de tandarts van wacht.

Zal mijn prothese beter passen als ik een kleefmiddel gebruik?

Vele tandartsen weten dat een kleefmiddel de pasvorm kan verbeteren, zelfs van protheses die correct zitten. In hun praktijk raden ze deze kleefmiddelen dan ook aan hun patiënten aan. Voor sommige patiënten met moeilijke kaakcondities is het zelfs extreem moeilijk om een ideale pasvorm te bekomen. Kleefmiddelen helpen ook bij ontstekingen en drukplekjes in de mond veroorzaakt door de beweging van de prothese. De protheses zelf zijn niet flexibel, terwijl het weefsel in de mond zacht is en verandert in de loop van de tijd. Dat betekent echter ook dat protheses niet altijd zullen blijven passen.  Daarom is het belangrijk dat een tandarts de pasvorm van uw prothese regelmatig nakijkt.

Voor welke soort kleefproblemen is Protefix Kleefcrème geschikt?

Protefix Kleefcrème is geschikt voor moeilijke kleefomstandigheden en in het geval van een sterke speekselproductie. Het is geschikt voor iedereen die kiest voor snel en eenvoudig gebruik. De speciale natte kleefkracht kent een langdurige werking, verbetert de afsluiting aan de randen van de prothese en helpt op die manier de opbouw van voedselresten onder het kunstgebit te voorkomen.

Voor welke soort kleefproblemen is Protefix Kleefpoeder geschikt?

Protefix Kleefpoeder is het perfecte kleefmiddel voor wie minder ernstige kleefproblemen heeft. Gezien het 100% bestaat uit natuurlijk natriumalginaat, is het geschikt voor zowel dragers van kunstgebitten met gevoelige slijmvliezen als voor diegenen die natuurlijke producten verkiezen.