Menü
Contact Verlanglijst Zoeken
Welke soort protheses bestaan er?

Welke soort protheses bestaan er?

Naast volledige protheses waarbij geen natuurlijke tanden meer overblijven, bestaan er verschillende gedeeltelijke protheses die de tanden kunnen vervangen. Ze verschillen van elkaar door uiteenlopende technische kenmerken en materialen.

De overgangsprothese is een speciaal geval. Dit is het tijdelijk kunstgebit dat meteen geplaatst werd na het uittrekken van de tanden, en dient om het gat te overbruggen tot de permanente prothese geplaatst kan worden. Het belangrijkste verschil zit in het materiaal waaruit de prothese gemaakt is: een overgangsprothese is veel zachter dan een definitieve. 

Gedurende het helingsproces zal de overgangsprothese minder vast komen te zitten door veranderingen die in de kaak plaatsvinden ten gevolge van de operatie. De kaakkam verandert zichtbaar van vorm en de ruimte tussen de kaak en de prothese wordt snel groter. In dit geval werken de natuurlijke aanhechtingskrachten niet. Vaste retentie is niet meer mogelijk. 

Speciale blaadjes kunnen deze ruimte opvullen. Vooral de unieke Protefix® Kleefbladen hebben bewezen dat zij flexibele hulp kunnen bieden bij regeneratieve veranderingen.